OH-MAF avustuslentokone esillä Autoareenalla!

MAF Suomen lentokone -näyttely vie 20 vuotta Afrikassa palvelleen Cessna 206-lentokoneen kiertueelle ympäri Suomea. Ideaparkin Autoareenalla lentokone on esillä syyskuun puolivälistä aina marraskuun loppuun asti. Näyttelyalueella on myös arvontapiste ja arvontaan osallistumalla voi voittaa esim. kuumailmapallolentoja.

Näyttelyn avulla kauppakeskuksen asiakkaat voivat tutustua, millaisessa työssä suomalaiset ovat olleet mukana jo yli 40 vuoden ajan. Palveltuaan MAF:n operaatioissa tämä vuonna 1966 valmistunut lentokone tuli Suomeen koulutuskäyttöön 1986. Rekisteritunnukseksi tuli OH-MAF ja se palveli peruskorjauksen jälkeen vielä 20 vuotta Suomessa koulutuskäytössä. Tämä museolentokone kiertää eri paikkakunnilla ja asetetaan esille paikkoihin, missä mahdollisimman moni voi tutustua siihen ja sen mukana nykyisin suomalaisten kehitysmaissa tekemään avustustyöhön.

Nykyisin MAF (Mission Aviation Fellowship) lentää 130 lentokoneella ja toteuttaa muun muassa sairaslentoja, kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöjen lentoja sekä myös katastrofiaputyötä. Nämä lennot auttavat kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia kehitysmaiden ihmisiä ja viestivät voimakkaasti rajat ylittävää lähimmäisen rakkautta. Monessa paikassa esimerkiksi sairaslentojen toteuttaminen sekä lähetys- ja kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen työ ei olisi mahdollista ilman MAF:n lentokoneita. MAF:n lennot säästävät näiden ihmisten työaikaa lyhentyneenä matka-aikana karkeasti arvioiden noin 500 työvuoden verran. Ennen kaikkea kuitenkin yksittäiset apua tarvitsevat ihmiset saavat iloa ja toivoa.

Lue lisää OH-MAF:sta: www.maf.fi