9-luokkalaisten käsityönäyttely

16.5. - 2.6.

Lempäälän 9. luokkalaisten käsityönäyttely Ideaparkissa 16.5.-2.6.2017!

Lempäälän 9. luokkalaisten päättötyöt tulevat esille Ideaparkin Keskuspuistoon. Töitä on laidasta laitaan kastemekosta mönkijän peräkärryyn.

Sääksjärven ja Hakkarin kouluilla 9. luokan teknisen, teknologian ja tekstiilityön oppitunneilla on käynyt vilske ja vilinä, kun kevätnäyttelyn työt valmistuivat pikkuhiljaa. Tarkoituksena on esitellä oppilaiden tuotoksia ilman opettajien tekemää sensuuria. Kaikki työt esitellään sellaisina, kuin ne ovat. Ajatus näyttelyn perustamisesta lähti 2015 syksyn lopulla, kun teknisen käsityön opettaja Jarno Vainionpää kulki aamulla luokkaansa Sääksjärven koululla. Opettajanhuoneesta teknisen käsityön luokkaan kuljettaessa on lasivitriini, jossa pidetään esillä koulussa tehtyjä oppilastöitä. Yhtenä ongelmana tuossa vitriinissä on se, että vain harva työ lopulta mahtuisi sinne esille. Toisena ajatuksena on ajatus itse näyttelyn merkityksestä. Miksi näyttelyjä yleensä järjestetään? Haluammekin siis tuoda tämän päivän koulunarjen kaiken kansan nähtäville. Mikä olisikaan parempi paikka, kuin paikallinen ostoskeskus jossa kävijöitä on mielin määrin.

9.luokkalaisten käsityön opinnot huipentuvat viimeiseen työhön, jossa oppilaiden opitut taidot tulevat esiin. Viimeisessä peruskoulutyössä oppilas suunnittelee ja toteuttaa työnsä kokonaisuudessaan itse. Oppilailta löytyykin aitoa innostusta omaa työtä ja tekemistä kohtaan, kun tehdessä huomaa omien kättensä jäljet. Opettaja on mukana ohjaamassa ja kertaamassa erilaisten tekniikoiden ja työkoneiden käytössä.

Töihin voi tutustu Ideaparkin Keskuspuistossa 16.5.-2.6.2017. Tervetuloa ihastelemaan!

Teksti: Jarno Vainionpää, teknisen käsityön ja teknologian opettaja, Sääksjärvi

Tapahtuma jatkuu 2.6 klo 18:00 asti.