Rock’n’swing-tanssien SM-kisat

13.5.

Rock- ja swing-tanssien kilpailukausi huipentuu SM-kisoihin, jotka järjestetään tänä vuonna Ideaparkissa lauantaina 13.5.2017 klo 10-19. Kisan järjestelyistä vastaa valkeakoskelainen Rocking Flames -tanssiseura.

Kisailtavia tanssilajeja ovat rock’n’roll, boogie woogie, bugg ja lindy hop sekä erillislajeina fusku ja rockabilly. Lavalla nähdään eri ikäsarjoja lapsista senioreihin. Lisäksi Rocking Flamesilla on ilo järjestää kisojen yhteydessä uusimman lajitulokkaan single- ja duo-rockin näytöskilpailu.

Aina loppukeväisin järjestettävät SM-kilpailut ovat vuoden kohokohta tanssiurheilijoille ja lajin aktiivisille seuraajille, mutta kilpailujen ohjelma ei taatusti jätä kylmäksi muitakaan – siitä pitävät huolen monipuoliset tanssilajit, säkenöivät kisa-asut ja menevä musiikki. Kisalava ja katsomo rakennetaan Ideaparkin Keskusaukiolle, ja upeaa tanssia pääsee katsomaan maksutta vaikka ostosreissun yhteydessä.

Kisoja emännöivä Rocking Flames on suomalaisten tanssiseurojen nuorimpia tulokkaita. Keväällä 2015 perustetun seuran ensimmäiset vuodet ovat olleet vahvan nousujohteisia, ja harrastajamäärät ovat kasvaneet huimaa vauhtia. Seuran jäsenistä valtaosa on lapsia ja nuoria. Hiljattain seuran toiminta laajeni Valkeakosken lisäksi Hämeenlinnaan. Rocking Flamesin päälaji on akrobaattinen rock’n’roll, joka on kaikista urheilullisin ja fyysisin rock- ja swingtanssien laji. Lajia voi harrastaa parin kanssa tai formaationa eli isommassa ryhmässä. Rock’n’rollin ohella seurassa voi tanssia fuskua ja boogie woogieta. Lue lisää seurasta tästä.

Tapahtuma alkaa 13.5. klo 10:00 ja päättyy 13.5. klo 19:00.