9-luokkalaisten käsityönäyttely

21.5. - 1.6.

Lempäälän 9. luokkalaisten käsityönäyttely Ideaparkissa 21.5.-1.6.2018!

Lempäälän 9. luokkalaisten päättötyöt tulevat esille Ideaparkin Keskusaukiolle. Töitä on laidasta laitaan juhlamekosta palloseinään.

Sääksjärven ja Hakkarin kouluilla 9. luokan teknisen, teknologian ja tekstiilityön oppitunneilla on ollut hälinää ja vilinää, kun kevätnäyttelyn työt valmistuivat pikkuhiljaa. Tarkoituksena on esitellä oppilaiden tuotoksia ilman opettajien tekemää sensuuria. Kaikki työt esitellään sellaisina, kuin ne ovat. Ajatus näyttelyn perustamiseen lähti 2015 syksyn lopulla, kun teknisen käsityön opettaja Jarno Vainionpää kulki aamulla luokkaansa Sääksjärven koululla. Opettajanhuoneesta teknisen käsityön luokkaan kuljettaessa on lasivitriini, jossa pidetään esillä koulussa tehtyjä oppilastöitä. Yhtenä ongelmana tuossa vitriinissä on se, että vain harva työ lopulta mahtuisi sinne esille. Toisena ajatuksena on ajatus itse näyttelyn merkityksestä. Miksi näyttelyitä yleensä järjestetään? Haluammekin siis tuoda tämän päivän koulunarjen kaiken kansan nähtäville. Mikä olisikaan parempi paikka, kuin paikallinen ostoskeskus jossa kävijöitä on vaikka millä mitalla.

9. luokkalaisten käsityön opinnot huipentuvat viimeiseen työhön, jossa oppilaiden opitut taidot tulevat esiin. Viimeisessä peruskoulutyössä oppilas suunnittelee ja toteuttaa työnsä kokonaisuudessaan itse. Oppilailta löytyykin todellista innostusta omaa työtä ja tekemistä kohtaan, kun tehdessä huomaa oman kehityksensä kasvavan. Opettajat ovat auttaneet tarpeen mukaan töiden tekemisessä.

Töitä voi ihastella Ideaparkin Keskusaukiolla 21.5-1.6.2018 ja näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

(Teksti: Julia Mensonen, Disa Hiltunen, Sofia Raittinen & Linnea Kalela)

Tapahtuma jatkuu 1.6 klo 20:00 asti.