Poistotekstiilien keräyspiste Ideaparkiin tammikuussa 2023
Kotitalouksien poistotekstiilejä voi tuoda ensi vuoden alusta lähtien myös Ideaparkiin. Keräyspisteet sijoitetaan kauppakeskuksen A- ja D-päätyihin.
Poistotekstiilit ovat käyttökelvottomia tai rikkinäisiä, mutta puhtaita tekstiilejä, jotka kierrätetään uusiomateriaaliksi. Poistotekstiilien tuominen keräyspisteeseen on maksutonta. Niitä voi tuoda keräyspisteeseen enintään kaksi pussillista kerralla.
“Poistotekstiilien keräyspistettä on toivottu Ideaparkiin jo pitkään. Hienoa, että tämä nyt toteutuu. Se on hyvä lisä Ideaparkin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaan. Keräyspisteitä tulee olemaan kaksi kappaletta, ja ne sijaitsevat näkyvillä paikoilla A- ja D-aulassa”, kertoo toimistopäällikkö Eija Hussi Ideaparkista.
Vain puhdas tekstiili kiertää!
Kierrätykseen on tänä vuonna toimitettu 60 tonnia Pirkanmaan Jätehuollon pisteillä kerättyä poistotekstiiliä. Kuitenkin vielä suurempi määrä asukkaiden tuomista poistotekstiileistä on mennyt sekajätteeksi.
“Poistotekstiilien lajittelu on tärkeää, koska vain puhtaat, kuivat ja hajuttomat poistotekstiilit voidaan kierrättää uudeksi materiaaliksi. Likainen tai kostea tekstiili kuuluu aina laittaa sekajätteeseen”, muistuttaa logistiikkakoordinaattori Piia Kuusinen Pirkanmaan Jätehuollosta.
Kerätty ja lajiteltu poistotekstiili kierrätetään uudelleenkäytettäväksi materiaaliksi poistotekstiilien käsittelylaitoksilla.
Näin lajittelet kodin tekstiilit
- Myy tai lahjoita vaatteet ja muut kodin tekstiilit, jotka ovat ehjiä ja joita voi vielä käyttää.
- Tuo poistotekstiilien keräykseen tekstiilit, jotka ovat käyttökelvottomia tai rikkinäisiä, mutta puhtaita. Keräykseen voi tuoda vaatteita (esim. paidat, housut ja hameet) ja kodintekstiilejä (esim. pyyhkeet, lakanat ja verhot). Alusvaatteet ja sukat eivät kuulu poistotekstiileihin. Pakkaa poistotekstiilit muovipussiin ja sulje pussi hyvin.
- Laita likaiset, kosteat, homeiset tai tunkkaiselta haisevat tekstiilit sekajätteeseen. Sekajätteeseen laitetuista tekstiileistä saadaan myös ympäristöhyötyä, kun niistä tehdään Tammervoiman hyötyvoimalassa kaukolämpöä ja sähköä.
(Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto)