Helsinki yläilmoista -valokuvanäyttely Finnfoto Galleriaan

Kristo Vedenojan Helsinki from Above – Helsinki yläilmoista -valokuvanäyttely on esillä Ideaparkin Finnfoto Galleriassa 16.6.-30.7.2024.

Se esittelee Kristo Vedenojan ottamia ilmakuvia Helsingistä vuodesta 2017 eteenpäin. Kriston teokset näyttävät sinulle tuttuja paikkoja, nähtynä vähemmän tutusta kulmasta – lintuperspektiivistä.

Näyttelykokoelma esittelee Helsingin kaupungin paikkoja ja rakennuksia dronella otetuissa valokuvissa. Kristo Vedenoja saa inspiraationsa kaupungin väreistä, historiasta ja sen jatkuvasta muutoksesta. Hän aloitti kaupungin ikuistamisen maasta käsin ja on dokumentoinut kaupunkia instagram-tililleen Helsinki Facades vuodesta 2016. Siitä lähtien hän on onnistunut rakentamaan erikoisosaamista myös ilmakuvaukseen. Vuosien kuvauskokemus on johdattanut hänet tämän päivän osaamiseen ja näyttäviin teoksiin, jotka kutsuvat katsojan nauttimaan Helsingistä uudella tavalla.

Voit odottaa näkeväsi paikallista arkkitehtuuria, kuten kuuluisia rakennuksia, asuinkortteleita ja joitain paikkoja, jotka saattavat olla sinulle tuntemattomia. Nämä paikat saavat uusia ulottuvuuksia ja muuttuvat täysin erilaiseksi, kun ne esitetään ilmasta käsin. Saatat huomata piirteitä, jotka yllättävät sinua, ja ehkä jotkut yksityiskohdat avaavat silmäsi näkemään kaupungin monimuotoisuutta. Ehkä kun seuraavan kerran ohitat tutun paikan, muistat miltä paikka näyttää ylhäältä katsottuna.

Kun kiertelet ”Helsinki yläilmoista näyttelyä”, valokuvaaja haastaa sinut kysymään itseltäsi: Mitä osaa kaupungista katson? Tunnistanko tämän paikan? Mitä en ollut huomannut tällä alueella aiemmin? Ehkä löydät uusia suosikkipaikkoja tai opit rakastamaan vanhoja suosikkejasi vielä enemmän.

Helsinki from Above -näyttelyn kuviin ja tarinaan voi tutustua myös osoitteessa kristovedenoja.com ja instagram.com/helsinkifacades.

Finnfoto Galleria sijaitsee Ideaparkin Keskusaukion laidalla. Se on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti ja sinne on vapaa pääsy. Tervetuloa!