Kierrätys

Ideaparkissa on useita mahdollisuuksia toimittaa itselle tarpeeton tuote kierrätykseen:

Rinki-ekopiste
Ideaparkin eteläisen liikenneympyrän tuntumassa (parkkialueella) sijaitsee Rinki-ekopiste. Alueelta löytyvät puristimet muovipakkauksille ja kartongille sekä säiliöt lasin, pienmetallin ja paperin keräämiseen. Alueelta löytyy myös Fidan ja Pelastusarmeijan vaatekeräyspisteet. Lue tarkempia kierrätysohjeita www.rinkiin.fi. Käytettyjä paristoja voi toimittaa niitä myyviin liikkeisiin eli Prismaan, Poweriin, Minimaniin ja Clas Ohlsonille sekä Ideaparkin infopisteelle.

Tomran SER-keräyspiste
Ideaparkin Prisman pullonpalautuksen yhteydessä sijaitsee Tomran SER-keräyspiste. Sinne voit tuoda eL- ja LED-lamput, putkilamput, paristot ja pienakut sekä pienet sähkölaitteet. Lue lisää tästä.

Tekstiilien ja poistotekstiilien keräyspisteet

Ideaparkin A-päädyssä sijaitseet Fidan keräyspiste, johon voi tuoda tarpeettomat, hyväkuntoiset ja siistit vaatteet tai pientavarat. Ideaparkin A- ja D-päädyissä on Pirkanmaan Jätehuollon poistotekstiilien keräyspisteet.

Ideaparkin liikkeiden kierrättämiseen liittyvät palvelut

H&M: H&M-myymälään (kassalle) voit tuoda tarpeettomia tekstiilejä. Myymälä ottaa vastaan tekstiilit merkistä ja kunnosta riippumatta. Hyväkuntoiset tekstiilit, joita voi vielä käyttää, toimitetaan uudelleen käytettäviksi. Tekstiilit, jotka eivät enää kelpaa vaatteiksi, muunnetaan toiksi tuotteiksi, kuten kierrätysmallistoiksi tai siivousliinoiksi. Lue lisää tästä.

Iittala: Anna astioille uusi elämä Vintage-palvelulla! Tuo itsellesi tarpeettomiksi jääneet astiat myyntiin myymälään tai tule tutustumaan alati vaihtuvaan Vintage-esineiden valikoimaan. Lue lisää tästä.

KappAhl: KappAhl ottaa vastaan ehjiä, kuivia ja puhtaita vaatteita, kodintekstiilejä, asusteita ja kenkiä merkistä riippumatta. Kierrätystuotteet voi toimittaa myymälään suljetuissa, normaalikokoisissa muovipusseissa, joista annetaan kiitokseksi 5 euron arvoseteli/pussi. Arvosetelin voi hyödyntää vähintään 30 euron, normaalihintaisen kertaostoksen yhteydessä ja se on voimassa kolme kuukautta. Keräys toteutetaan yhteistyössä Fretex Internationalin kanssa. Lue lisää tästä.

Kultatukku: Kultatukku kierrättää kaikki jalometalliesineet, kuten korut, hopea-/kultakellot, pöytähopeat ja kultahampaat, myös rikkinäinen, leimaamaton ja ulkomaalainen jalometalli käy. Ostamme myös design-pronssia. Lisäksi myynnissä on kierrätettyjä second-hand-koruja ja pöytähopeita.

Partioaitta: Partioaittaan voit tuoda puhtaat tekstiilit ja jalkineet kierrätettäväksi. Partioaitta tekee yhteistyötä I:Collect’in. Lue lisää tästä.

Stadium: Human Bridgen kanssa toteutettava re:activate-keräyskampanja auttaa antamaan uuden elämän tuotteille, joita asiakkaat eivät enää tarvitse. Stadium ottaa vastaan kaikenlaisia treenikamoja ja vaatteita, myös kuluneita ja rikkinäisiä. Se toimittaa niistä sopivat apua tarvitseville. Voit jättää tarpeettomat varusteesi Stadiumista löytyvään keräyslaatikkoon. Näin voit antaa jollekin mahdollisuuden parempaan elämään ja autat samalla säästämään luonnonvaroja. Kaikki keräykseen toimitetut tuotteet päätyvät joko uudelleenkäyttöön tai kierrätykseen. Lue lisää tästä.