Kierrätys

 Hyötyjätepiste
Ideaparkin eteläpäädyssä (parkkialueella) sijaitsee Rinki-ekopiste. Alueelta löytyvät puristimet muovipakkauksille ja kartongille sekä säiliöt lasin, pienmetallin ja paperin keräämiseen. Lue tarkempia kierrätysohjeita >> www.rinkiin.fi. Käytettyjä paristoja voi toimittaa niitä myyviin liikkeisiin eli Prismaan, Minimaniin ja Clas Ohlsonille sekä Ideaparkin infopisteelle.

Emmy-keräyspiste

Ideaparkin A-päädyssä liukuportaiden juurella on Emmy-keräyspiste. Emmy on Suomen suurin markkinapaikka käytetyille naisten, miesten ja lasten merkkivaatteille, -kengille ja -asusteille. Valikoimassa on yli 70.000 käsin tarkastettua laatutuotetta ja tuhansia upeita uutuuksia lisätään viikoittain. Lue lisää tästä.

Muut kierrätyspalvelut
Joissakin Ideaparkin liikkeissä tarjotaan kierrätykseen liittyviä palveluita. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

Clas Ohlson:
Tulostinmusteiden palautus, led- ja energiansäästölamppujen keräys ja pienen SER-jätteen vastaanotto.

KappAhl:
Myymälään voi palauttaa käytöstä poistettuja vaatteita, kenkiä, asusteita ja tekstiilejä. Tekstiilit voivat olla myös huonokuntoisia, mutta niiden pitää olla kuivia ja puhtaita. Kiitokseksi KappAhl antaa viiden euron arvoisen etusetelin per tuotu pussi. Etusetelillä saa alennusta myymälästä uusia tuotteita ostettaessasi.

Partioaitta:
Osana ympäristötyötä Partioaitta tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden tuoda myymälään vanhat retkeilyvälineet kierrätettäväksi. Kierrätys hoidetaan yhdessä I:CO:n kanssa, joka on kansainvälisesti johtavia kierrätysalan yrityksiä. Partioaitta ottaa vastaan tekstiilejä, kenkiä ja reppuja. Tuotteet jatkavat eteenpäin materiaalien kierrossa. I:CO tarkastaa tuotteet, jonka jälkeen ne lähetetään eteenpäin kierrätettäväksi parhaalla mahdollisella tavalla. Jokaisesta kerätystä kierrätyskilosta lahjoitetaan rahaa erilaisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin. Lue I:CO:sta tarkemmin ico-spirit.com.

REWEAR: Vaatteet tarkastetaan ja valitaan ne, jotka voidaan kierrättää sellaisenaan uudelle käyttäjälle.
REUSE: Tuotteet muokataan toisiksi tuotteiksi, esim. siivousräteiksi.
DOWN CYCLING: Raaka-aine käsitellään ja hajotetaan käytettäväksi esimerkiksi eristysmateriaalien valmistuksessa.
UP-CYCLING: Kierrätysmateriaali käsitellään ja palautetaan valmistajalle uuden raaka-aineen valmistamiseksi.
ENERGY: Lämpöenergian talteenotto.

Partioaitta ottaa vastaan myös käytetyt kaasukanisterit. Voit tuoda tyhjät kaasupurkit myymälään ja ne ohjataan eteenpäin asiaankuuluvaan käsittelyyn. Tyhjää kaasukanisteria ei saa jättää normaaliin metallinkeräykseen, vaan se käsitellään ongelmajätteenä. Puhkaistun kanisterin voi jättää normaaliin metallinkeräykseen. Voit puhkaista kanisterin Jetboil Crunchit Fuel Canister Toolilla.