Lempäälän Ideaparkiin Pirkanmaan suurin padelkeskittymä

Lempäälän Ideaparkin vahva panostus urheiluun ja vapaa-aikaan jatkuu, kun kauppakeskuksen yhteyteen rakennetaan yhteensä 6.000-neliöinen 14 padelkentän ja kahden tenniskentän kokonaisuus vuoden 2021 aikana. Myös Ideapark Sportissa on käynnissä isot muutostyöt.

Ideapark avaa ensimmäisessä vaiheessa tänä kesänä pihaansa 3.000-neliöisen ulkoalueen, jossa on neljä padelkenttää ja kaksi tenniskenttää. Lisäksi piha-alueen pohjoispäätyyn valmistuu loppuvuodesta 2021 tasokas ja muunneltava yli 13 metrin korkuinen ja 40.000-kuutioinen sisähalli, johon mahtuu kymmenen padelkenttää. Halli tulee sijoittumaan Autoliiton Autopalvelukeskuksen viereen ja sen rakennustyöt alkavat kesällä. Tulevan padelhallin toteuttaa KVR-urakkana Teräselementti Oy, jolla on laaja kokemus tämän tyyppisten hankkeiden toteuttamisesta.

”Ideaparkiin rakentuva padelkeskittymä tulee olemaan kokonaisuutena Pirkanmaan suurin, kun ulko- ja sisäkentät lasketaan yhteen. Padelkentistä on pulaa Pirkanmaan alueella ja olemme iloisia, että voimme osaltamme vastata tähän tarpeeseen. Halli tulee olemaan helposti muunneltavissa, joten siellä voidaan tulevaisuudessa mahdollisesti pelata muitakin lajeja”, iloitsee Ideaparkin hallituksen puheenjohtaja Tuomas Henttula.

Padelhallin ja ulkokenttien operaattoriksi tulee pohjoismaiden suurin padeltoimija, ruotsalainen PDL Group, joka avaa tytäryhtiönsä kautta Ideaparkiin ensimmäisen pisteensä Suomessa.

”Näemme, että Suomessa on suuri potentiaali padelmarkkinan kasvulle ja tulemme pian ilmoittamaan mielen­kiintoisia uutisia tähän liittyen. Yhteistyö suuren potentiaalin omaavan Ideaparkin kanssa on jännittävä ensimmäinen askel. Keskuksessa on 10 sisä- ja neljä ulkokenttää sekä riittävästi korkeutta jopa maailmanluokan kilpailuja ajatellen. Odotamme innolla tiivistä yhteistyötä Ideaparkin ja Sukari Konsernin kanssa, jotta voimme luoda lisää mahtavia padelkokemuksia sekä tarjota huippuluokan pelimahdollisuuksia mahdollisimman monelle”, kertoo PDL Groupin toimitusjohtaja Henrik Söderberg.

”Elämyksiin sekä urheiluun ja vapaa-aikaan panostaminen on osa Ideaparkin strategiaa. Kuten on jo kauan tiedetty, kauppakeskukset tarvitsevat muutakin tarjontaa kauppojensa lisäksi. Ideapark panostaa edelleen vahvasti myös tapahtumiin, kunhan niitä koronatilanteen hellittäessä päästään jälleen järjestämään. Lempäälän Ideapark on merkittävässä määrin myös matkailukohde, joten haluamme rakentaa valikoimaamme myös tämä asia tiedostaen. Esimerkiksi tulevaan kesään Ideapark tulee panostamaan poikkeuksellisen paljon. Näistä tiedotamme myöhemmin lisää”, jatkaa Henttula.

Myös kolmisen vuotta sitten avattu Ideapark Sport -liikuntakeskittymä kauppakeskuksen sisällä kasvaa entisestään. Sen pienempi kenttä on jo laajennettu täysimittaiseksi salibandykentäksi. Nyt alueella tehdään muutostöitä ja Suomen modernein salibandyareena otetaan isosti käyttöön syyskuussa, kun salibandyseura Classic avaa oman F-liiga­kautensa Ideaparkissa. Tiloissa tullaan vahvasti panostamaan elämyksellisyyteen muun muassa erilaisten teknisin ja digitaalisin ratkaisuin. Ideaparkista tulee samalla Classicin uusi koti, sillä urheiluseura siirtää toimintojaan kauppakeskukseen elokuun aikana.