Lempäälän uimahalli-kylpylä etenee suunnitellusti

Lempäälän Ideaparkin yhteyteen rakennettavan uimahalli-kylpylän suunnittelu etenee vahvasti ja on edennyt nyt operaattorikilpailutukseen. Siinä etsitään toimijaa, joka vastaa uimahalli-kylpylän operatiivisesta toiminnasta.

Lempäälän kunta ja Koy Ideapark Ab käynnistivät 7.2.2021 yhteistyössä Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n kanssa julkisen hankintakilpailutuksen suunnitteilla olevan Lempäälän uimahalli-kylpylän operaattori­palveluista. Hankintakilpailutus on käynnissä 14.3.2021 asti.

Haettavan palveluntuottajan vastuulla tulee olemaan uimahalli-kylpylän operatiivinen toiminta. Siihen kuuluvat uimavalvonta, uimaopetus, lipunmyynti ja kahvilatoiminta. Lisäksi palveluntuottaja vastaa toimintaan liittyvistä varusteista, infomateriaaleista ja kassajärjestelmästä sekä edellä mainittujen toteuttamiseen liittyvistä henkilöresursseista. Palveluntuottaja tulee olemaan myös mukana suunnittelemassa uimahalli-kylpylän rakentamista ja pääsee näin vaikuttamaan lopulliseen toteutukseen, jolla varmistetaan laadukkuus niin sisällössä kuin toiminnallisuudessakin. Palveluntuottaja voi myös tarjota uimahalli-kylpylän asiakkaille erilaisia lisäpalveluja, kuten ryhmätoiminta ja lisäelämykset (esimerkiksi erilaiset hyvinvointihoidot ja -elämykset).

Palveluntuottajan löydyttyä lopullinen rakennuspäätös tullaan tekemään vuoden 2021 loppuun mennessä. Uimahalli-kylpylän on tarkoitus olla toiminnassa vuonna 2023, jolloin käynnistyy myös palveluntuottajan toiminta.

– Uimahalli on tunnetusti kuntalaistemme pitkäaikainen toive ja erityisesti siksi olen tyytyväinen, että hanke nyt etenee. Yhteistyökumppanin valinta on hankkeen toteutukselle tärkeä etappi. Toivomme löytävämme uusia ajatuksia ja toimintaa monipuolistavaa ajattelua tarjouskierrokselta, kertoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

– Uimahalli-kylpylän myötä moni Ideaparkin tulevaisuuden suunnitelmista ottaa ison askeleen eteenpäin. Uimahalli-kylpylä mahdollistaa muun muassa hotellin ja elokuvateatterin rakentamisen. Lempäälän Ideaparkin asema kotimaan upeana ja monipuolisena matkailukohteena vahvistuu entisestään, iloitsee Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola.

Lempäälään suunnitteilla oleva uimahalli-kylpylä on Lempäälän kunnan ja Koy Ideapark Ab:n yhteinen hanke.

***

Uimahalli-kylpylä tulee sijaitsemaan Suomen suurimman kauppakeskuksen eli Ideaparkin alle louhitussa, maanalaisessa tilassa, johon tulee olemaan kulku sisältä Ideaparkista ja sen piha-alueelta.

Uimahalli-kylpylä tulee sisältämään tämänhetkisten suunnitelmien mukaan muun muassa vesipinta-alaa noin 700 m2 (kuntouinti- ja vesijuoksurata, useita porealtaita, kylmä­allas, lasten opetusallas ja monitoimi­allas), tavallisia ja erikoissaunoja, puku- ja pesutilat sekä kylpylä- ja hyvinvointi­toimintoihin liittyviä tiloja.

Uimahalli-kylpylä­hankkeen edetessä suunnitellusti sen toiminta aloitettaisiin vuoden 2023 aikana.