Perheille pistäytymispaikka ja toimintaa Ideakappeliin

Syyskuun ensimmäisestä tiistaista lähtien seurakunnan lastenohjaajat, Päivi Lumirae ja Senni Saarelma, kaappaavat kirppikseltä löydetyn kapsäkin kainaloon ja suuntaavat Ideaparkin Ideakappeliin. ”Avaamme lapsille ja perheille viikoittaisen pop-up-toimintapisteen. Lähdemme kokeilemaan jotain aivan uutta yhdessä heidän kanssaan”, naiset sanovat.

Kauppakeskuksen Vanhassa Kaupungissa on seurakunnan kappelitila. ”Otamme sen tiistai-iltapäivisin lasten ja perheiden käyttöön. Samalla olemme tavattavissa ja kertomassa seurakunnan lapsi- ja perhetoiminnasta”, he kertovat. Sympaattinen vanha matkalaukku on tärkeä elementti varsinkin lapsille. Sieltä pompahtaa milloin satu, milloin joku muu yllätys.

Pistäytymispaikassa on kevyttä ohjelmaa koko perheelle, esimerkiksi käden töitä ja askartelua. ”Elämme antaumuksella joulun ja pääsiäisen. Joulukorttipaja tulee varmasti ohjelmaan. Haluamme antaa vinkkejä myös kotiin.”

Entä kenet kutsutte poikkeamaan Ideakappeliin? ”Ennen muuta lapsiperheet, mutta toki kaikki muutkin, vaikkapa kädentöistä kiinnostuneet, ovat tervetulleita.”

Toiminnallinen pistäytymispaikka perheille Ideaparkin Ideakappelissa tiistaisin kello 14-16. Toiminta alkaa 4.9.2018.


Kaksi lastenohjaajaa ja matkalaukullinen yllätyksiä. Näillä eväillä Päivi Lumirae (vas.) ja Senni Saarelma aloittavat perheiden viikoittaisen pistäytymispaikan Ideakappelissa.

Teksti ja kuva: Marita Miettinen