PiiPoo mukana perustamassa Harrasta kotona -sivustoa

Ideaparkin oma Kulttuurikeskus PiiPoo on ollut mukana perustamassa Harrasta kotona -sivustoa, joka kokoaa lapsille ja nuorille suunnattuja taiteen harrastamisen ja kokemisen verkkosisältöjä. Siellä voi esimerkiksi tehdä runorobotille haikurunon, piirtää oman sarjakuvan äidille tai viedä koko perheen museovierailulle.

Maaliskuun puolivälissä viranomaiset tekivät ohjeistuksia vallitsevaan poikkeustilanteeseen liittyen. Välittömästi näiden päätösten jälkeen alkoi aivomyrsky. Miten lapset ja perheet pärjäävät tässä uudessa tilanteessa? Mitä jos kaikilla lapsilla ei olekaan turvallista aikuista tukemassa arjen askareissa ja vapaa-ajalla? Mitä jos joku on ihan yksin? Mistä lapset ja nuoret löytävät innostavaa ja turvallista tekemistä? Mitä me voisimme tehdä, että lapsilla, nuorilla ja perheillä olisi mukavaa tekemistä ja mahdollisuus kokea ja kokeilla taidetta tässä omituisessa ja kovin yllättävässä ajassa? PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu päätti soittaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon ja ehdottaa, että aloitetaan ratkomaan tätä ongelmaa yhdessä. Näistä lähtökohdista syntyi Harrasta kotona -sivusto.

Sivuston ovat tuottaneet Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Kulttuurikeskus PiiPoo ja Lastenkulttuurikeskus Verso yhteistyössä useiden eri lastenkulttuurikeskusten kanssa. Sivuston linkit ohjaavat eri julkaisijoiden nettisivuille. Harrasta kotona -tiimi on tutustunut kaikkiin sisältöihin ja varmistanut, että ne soveltuvat lapsille ja nuorille. Jokainen sisällöntuottaja vastaa itse sisällössään käyttämiensä tekstien, kuvien ja äänien käyttöoikeuksista. Sivujen sisältöjen tuottajina ovat mm. suomalaiset lastenkulttuurikeskukset ja taiteen perusopetuksen toimijat, taidekasvattajat, taidelaitokset ja taiteilijat.

Tutustu sivustoon tästä.