Rinki

Ideaparkissa on nyt rinki!

Ideaparkin Keskusaukiolle pystytetään Rinki, johon pääsee pelaamaan säbää heinäkuusta alkaen.

RINKISÄBÄN SÄÄNNÖT

 1. Pelataan 1 VS 1
 2. Peliaika 2 min
  kun pelataan ilman ajanvalvontaa, asetetaan peliajaksi esim. puhelimen ajastimeen 2 min. 15 sek. (aloitusaikaa 15 sekuntia)
 1. Aloitus aina keskeltä kiistapallona
  Aloitus joko äänimerkillä (jos ajanvalvonta) tai pelaajien kopauttamalla rytmissä lattia-mailat-lattia-mailat-lattia-mailat-aloitus
 1. Maalit lasketaan normaalisti ja maalin jälkeen keskialoitus
  Yllä mainituin aloituksen säännöin
 1. Jos pelaaja saa pallon toisen pelaajan jalkojen välistä niin, että säilyttää pallon hallinnan, lasketaan tämä suoritus yhden maalin arvoiseksi.
 2. Jos tulee 4 maalin ero ennen kuin 2 min tulee täyteen, niin peli päättyy ”tekniseen tyrmäykseen”.
 3. Normaalit salibandyn pelisäännöt, mutta jalkojen välistä saa ottaa pallon.
 • Peli perustuu vastustajan ja pelin kunnioitukseen, ja pelaajat vastaavat itse pelin sääntöjen noudattamisesta sekä niiden rikkomisen havainnoinnista. Rikkeiden jälkeen pallon hallinta siirtyy rikotulle pelaajalle ja vastustajan on peruutettava vähintään 2 metrin päähän.
 • Rikkeen merkiksi toinen pelaaja (rikottu tai rikkonut) pelaaja ilmoittaa ”Fair Play”, johon toinen pelaaja vastaa ”Fair Play”, mikäli on samaa mieltä rikkeestä. Molempien ilmoitettua rikkeestä, pallonhallinta siirtyy rikotulle pelaajalle.
 • Turnaus- ja tapahtumamuotoisissa Rinki-peleissä voi kilpailujärjestäjä asettaa pelikentille valvojan, joka ratkoo tarvittaessa pelaajien näkemyseroja sääntöjen tulkinnasta. Suositus 1-2 valvojaa/kenttä. Valvoja voi myös vastata peliajan valvonnasta.
 1. Pelin voittaja jää kentälle ja seuraava haastaja tulee Rinkiin.*

Kilpailumuotoja voisi soveltaa tapahtuman mukaan, esim:
A. Mukaan ilmoittautuneet pelaajat jaetaan alkulohkoihin, jossa pelaavat kerran kutakin pelaajaa vastaan. Esim. kuudella pelaajalla: Lohko A:han 3 pelaajaa ja Lohko B:hen 3 pelaajaa.
B. Lohkojen menestyksen perusteella, pelaajat rankataan sijoitusjärjestykseen*, joista 1. sijoitettu aloittaa huonoiten sijoitettua vastaan, jonka ottelun voittaja kohtaa toiseksi huonoiten sijoitetun, jonka voittaja kolmanneksi huonoiten sijoitetun jne., kunnes toiseksi parhaiten sijoitettu kohtaa omassa ainoassaan ottelussa viimeiseen otteluun selviytyneen. (voidaan pelata myös niin, että parhaiten rankattu pelaa vain viimeisen ottelun ja 2. sijoitettu aloittaa ensimmäisestä ottelusta.)
*Paremmuuden rankkauksessa määrittelee (a. pisteet, b. tehdyt maalit (tyrmäysvoitto 5-0), c. maaliero, d. tyrmäysvoitot (ei tekniset), e. arpa).