Matkalla muusan kanssa -valokuvanäyttely

Tapahtuma alkaa 1.7.2022 klo 09:00 ja päättyy 7.8.2022 klo 19:00.

Hyppää valokuvaajan ja muusan matkaan mukaan kotimaamme mieleenpainuvimpiin kohteisiin! 

Palkitun valokuvaaja Tiia Ennalan kestävään kotimaanmatkailuun sijoittuvan muoti- ja kauneusaiheisen valokuvaprojektin, ”Matkalla muusan kanssa – kauneutta karussa kotimaassa”, näyttely on esillä Ideaparkin Keskusaukiolla 1.7.-7.8.2022.

20-kuvaiseen näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti.

Hylättyjä taloja, sykähdyttäviä rakennuksia, ihmisten luomia eriskummallisia teoksia, uniikkeja putiikkeja, hätkähdyttäviä luontokohteita, kesäisiä luonnonilmiöitä, hassuja eläinystäviä, viehättäviä kummallisuuksia. Matka täynnä kotimaamme salattuja helmiä höystettynä nostalgialla ja ripauksella persoonallisuutta. Valokuvaprojekti tuo uudella twistillä kotimaan mieleenpainuvimpia kohteita näkyviksi high fashion & beauty -kuvasarjojen kautta paljastettuina.

Huolellisesti mietityt valokuvat, asukokonaisuudet, lokaatiot ja tunnelmat johdattavat mieleesi seikkailumieltä ja uteliaisuutta, yhdessä valokuvaajan ja muusan kanssa matkaten.

Valokuvat ja monikanavainen projekti luo uusia keskustelunavauksia ja haastaa miettimään vastuullisuutta sekä ekologisuutta, etenkin kestävän matkailun, ekologisen valokuvauksen ja muodin aihepiirien ympärillä. Projektilla halutaan jättää jälki ihmisten mieliin, ei maapallolle.

Näyttelyn kaikki kuvat on otettu valokuvausmatkan aikana 3.-7.8.2021. Valokuvanäyttelyssä on esillä kaksikymmentä isoa näyttelytaulua eri kohteista, eri asuilla ja eri lookilla. Jokaisen valokuvateoksen alla luettavissa kiehtova tarina kyseisestä kohteesta ja matkan tunnelmista.

Valokuvaaja Tiia Ennala ja hänen muusansa, ammattimalli Kati Kaaja ovat olleet erottamaton parivaljakko jo vuosia. He ovat toteuttaneet yhdessä mitä erilaisempia kuvauksia vuosien varrella. Vuonna 2019 Ennala ja Kaaja päättivät lähteä haastamaan itsensä, ja lähtivät omakustanteiselle valokuvausmatkalle Suomen kiehtoviin kohteisiin. Vuoden 2019 valokuvausmatka sai loistavan vastaanoton. Nyt projekti sai jatkoa; isompana, laadukkaampana, monipuolisempana ja syvällisemmällä merkityksellä, mutta kuitenkin tuttuun tapaan taidolla, huolella ja täydellä sydämellä toteutettuna. Ennala haki projektilleen apurahaa Finnfoto – Suomen valokuvausjärjestö ry:ltä. Projektille myönnettiin apuraha, jonka ansiosta projekti ja näyttely toteutettiin.

Kuvausmatkan valokuvista koostettiin laadukas 20 valokuvataulun näyttely. “Halusin tuoda näyttelyn sinne, missä ihmiset liikkuvat arjen keskellä. Tässä projektissa taide tulee ihmisen luo”, Ennala tiivistää. Juuri tästä syystä Ideapark Lempäälä valikoitui näyttelypaikaksi. Ideapark on näyttelypaikkana ideaalinen valokuvataiteen ja ihmisten väliseen kohtaamiseen, niin arjessa kuin lomamatkalla. Heinäkuu on vilkas lomailukuukausi, ja tästä syystä oivallinen hetki valokuvanäyttelylle Ideaparkissa, lomamatkalla voi pysähtyä ostoksille ja samalla hypätä hetkeksi valokuvataiteen pariin ja tutustua kotimaan kiehtoviin kohteisiin ja upeaan kotimaiseen muotikattaukseen Matkalla muusan kanssa -näyttelyn parissa.

Kurkista valokuvauksen kiehtovan maailman verhojen taakse ja tutustu valokuvaajan ja muusan kanssa kotimaamme salattuihin helmiin jo ennakkoon Instagramissa behind the scenes -videoilla: www.instagram.com/ennalatiia.

Tulevat tapahtumat

kesäkuu

Tarjoukset