Salibandymuseon avaus ja lajikokeiluja

Maailman ensimmäinen salibandymuseo avaa ovensa Ideaparkissa tiistaina 25.2. klo 9. Varsinaisia avajaisjuhlia tullaan viettämään myöhemmin keväällä.

Museon tarkoituksena on kunnioittaa ja vaalia sählyn ja salibandyn harrastamisen perinteitä ja esitellä sählyn ja salibandyn historiaan ja kehitykseen liittyviä esineitä ja tarinoita. Museossa tulee olemaan historiallisia mailoja, joilla on tehty ennätyksiä. Sieltä löytyy huima salibandymailojen evoluutioseinäke, Suomen maailmanmestaruuspokaaleja, mitaleita ja pelipaitoja. Museoon on taltioitu lehtiä, kirjoja, lehtileikkeitä ja salibandyvälineistöä. Sieltä löytyy retronurkkaus, joka vie meidät sählyn alkujuurille, kun peliä vielä pelattiin sukat mailan lavassa ja puolapuiden välissä. ”Vierailu Salibandymuseossa tulee olemaan aikamatka sählyn ja salibandyn huimaan kehitykseen 1980-luvulta nykypäivään saakka. Salibandy Suomessa on menestystarina ja jo nyt osa suomalaista urheiluhistoriaa”, toteaa Suomen Salibandymuseon puheenjohtaja Jari Kinnunen.

Avauspäivän kunniaksi myös hieman urheillaan:

Ilmaista parkourkokeilua!
ParkourPark järjestää ilmaista parkourkokeilua Ideapark Sportissa 7-9-vuotiaille lapsille klo 13-14 ja 10-15-vuotiaille lapsille klo 14-15.

Haasta Jussi Piha Ringissä!
Classicin liigapelaaja Jussi Piha opastaa Ringin saloihin Keskusaukiolla klo 12-15. Ringissä pelataan salibandyä 1+1. Uskallatko haastaa hänet matsiin?

Kokeile säbää Ideapark Sportissa!
Voit myös kokeilla maksutta salibandyä Ideapark Sportin kentillä. Mailoja voi lainata Sportista.

Museo sijaitsee Ideapark Sportin sisäänkäynnin tuntumassa. Sinne on vapaa pääsy, ja se on avoinna Ideaparkin aukioloaikojen mukaisesti.

Tervetuloa tutustumaan!

Tapahtuma alkaa 25.2.2020 klo 09:00 ja päättyy 25.2.2020 klo 21:00.