Vuoden koru 2021 -näyttely

Vuoden koru 2021 -näyttely Ideaparkin Keskusaukiolla 20.2.-7.3.2021!

Vuoden koru -kilpailu tuo esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisää tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa etsitään korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen. Voittoa tavoitteleman kilpailu haluaa lisäksi rohkaista suomalaisia nauttimaan koruistaan monipuolisemmin, myös arkikäytössä. Kilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Vuoden koru 2021 -finalistikoruihin pääset tutustumaan Keskusaukion näyttelyssä 20.2.-7.3.2021. Esillä näyttelyssä on valokuvaaja Teemu Töyrylän ottamat kuvat koruista sekä valikoima finalistikoruja. Kilpailun finalistikorut esitellään monipuolisesti myös kilpailun nettisivuilla. Pääset sinne tästä. Kustakin finalistista ja suunnittelijasta on kirjoitettu oma artikkelinsa, joka esittelee valokuvien kanssa pintaa syvemmältä muun muassa korusarjan syntytarinan. Finalistien kautta yleisöllä on mahdollista tutustua monin tavoin yleisestikin kotimaisiin koruihin. Yleisöllä on myös mahdollisuus ostaa näitä koruja suoraan niiden suunnittelijoilta kilpailun sivustolta.

Finalistien joukosta valitaan voittaja yleisöäänestyksellä. Äänestys tapahtuu netissä tästä. Äänestysaikaa on 6.3.2021 klo 12.00 asti. Äänestyksen yhteydessä yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan montanalainen vastuullisesti tuotettu vihreäsävyinen safiiri (0,54ct) arvoltaan 370 €. Palkinnon lahjoittaa Namu Jewellery. Lisäksi arvomme Suomen Kellomuseon lahjoittamana kolme kappaletta Suomalainen koru -kirjaa. Vuoden koru julkistetaan sunnuntaina 7.3.2021. Palkitsemistilaisuus striimataan ja tilaisuutta pääset seuraamaan kotoa käsin verkossa.

Tervetuloa ihastelemaan upeita kotimaisia koruja ja äänestämään suosikkiasi!

Ethän tule sairaana paikalle. Säilytäthän turvavälit, pidäthän huolen hyvästä käsihygieniasta ja käytäthän maskia (yli 12-vuotiaat). Suosittelemme Koronavilkun lataamista matkapuhelimeen. Lue lisää tästä.

HUOM. Tapahtuma perutaan tai sitä muokataan koronatilanteen sitä vaatiessa.

Tapahtuma alkaa 20.2.2021 klo 09:00 ja päättyy 7.3.2021 klo 19:00.