Täydellinen muumimukikokoelma esillä Ideaparkissa

Mukilaakso Oy on tuonut täydellisen muumimukikokoelmansa esille Ideaparkiin. Se sisältää 117 erilaista muumimukia. Näyttely on esillä B-aulan tuntumassa Dressmannia vastapäätä ja sinne on vapaa pääsy.

Muumimukeja löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kodista. Eikä ihme, sillä mukeissa on esiintynyt Tove Janssonin ikoninen elämäntyö jo yli 30 vuoden ajan.

Ensimmäiset muumimukit tulivat markkinoille vuonna 1990, jonka jälkeen Arabian Teema-sarjaa on koristanut jo yhteensä 117 erilaista Muumien täyttämää kuvitusta. Käyttötarkoituksia on kertynyt lähes yhtä paljon kuin itse mukeja. Toiset juovat mukeista aamukahvinsa, kun taas toiset pitävät mukit visusti vitriinissä alkuperäiset tuotetarrat säilyttäen.

Muumimukien keräilystä on tullut laajalle, jopa ulkomaille asti levittäytynyt ilmiö. Uusimpia erikoismukeja jonotetaan useita tunteja, ja harvinaisimmista mukeista maksetaan tänä päivänä jopa 10 000 euroa. Muumimukien suosio vuosista ja sukupolvista toiseen säilyy vahvana, sillä jokaisella suomalaisella on yhteys Muumeihin joko Tove Janssonin sarjakuvien, romaanien tai animaatioiden kautta. Muumimukien laaja kirjo mahdollistaa matalan kynnyksen keräilyn aloittamiseen, säilyttäen kuitenkin haastavuutensa, mikäli tähtäimessä on täydellinen kokoelma.