Ideaparkiin avataan heinäkuussa ainutlaatuinen sisäkartingrata ja lasten toiminnallinen leikkialue

Ideaparkin kakkoskerrokseen muotoutuvan Viihdekeskuksen ensimmäinen vaihe valmistuu heinä-elokuussa 2021. Se käsittää ensivaiheessa 5.500-neliöisen, ennen näkemättömän sisä­karting­radan, 2.500-neliöisen toiminnallisen leikkialueen sekä Pirkanmaan upeimmat saunatilat (yli 300 m2).

 

Viihdekeskus Ideaparkiin rakennetaan Suomessa ennen näkemätön sisäkartingrata. Radan suunnittelusta vastaa moninkertainen Suomen mestari, AKK Driver Academyn valmentaja Juuso-Matti Pajuranta. Radan teknisten ominaisuuksien lisäksi alueen visuaalisuuteen kiinnitetään erityistä huomioita. Visuaalisen kokonaisuuden suunnittelusta vastaa tv:n Vintage-valtakunnasta tuttu Tomppa Kekäläinen. Rata-alueesta tulee erittäin elämyksellinen visuaalisine elementteineen, hohtoefekteineen ja valoratkaisuineen. Radan keskelle tulee keidas, josta pystyy seuraamaan radan tapahtumia.

”Olemme kerrassaan innoissamme, kun saamme olla luomassa tällaista uutta kokonaisuutta yhdessä Ideaparkin kanssa. Tämä on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen projekti. Tuomme kartingin lähelle tavallista kuluttajaa lajiharrastajia tietystikään unohtamatta. Tulemme panostamaan myös yritys- ja ryhmätilaisuuksiin. Jatkossa tullaan järjestämään mahdollisuuksia myös lapsille esimerkiksi tandemautoilla, joita voi ajaa lapsi yhdessä oman aikuisen kanssa”, iloitsee Poolmax Oy:n toimitusjohtaja Hannu Lahtinen. Poolmax Oy tulee operoimaan Viihde­keskus Ideaparkia.

Ensimmäisen vaiheen toinen elementti on Skidipark, joka on perheen pienimmille suunnattu 2.500-neliöinen toiminnallinen leikkialue. Se sisältää noin 20 eri aktiviteettia aina liukumäistä, pomppulinnoihin ja kiipeilytelineistä trampoliineihin. Koska ei olisi ekologista hävittää olemassa olevaa, ehjää kalustoa, on alueella hyödynnetty myös aiemmin Zones Ideaparkin käytössä olleita elementtejä. Ne on sijoiteltu muokattuina täysin uudenlaiseksi, jännittäväksi koko­naisuudeksi. Uusista toiminnoista voidaan mainita esimerkiksi hieman vanhemmille suunnattu Volttimonttu-trampoliini.

”Tavoitteenamme on tarjota mahdollisimman monipuolista tarjontaa eri ikä- ja kohderyhmille. Lempäälän Ideapark on yksi lapsiperheiden suosikkikohteista, joten Skidipark on ehdottoman tärkeä osa Viihde­keskusta”, Lahtinen kertoo.

Viihdekeskuksen ensimmäinen vaihe on tarkoitus avata heinäkuun alussa. Henkilökunnan rekrytointi on juuri käynnistetty. Viihdekeskuksen verkkosivut ja varausjärjestelmä avataan pian.

 

Syksyllä luvassa tasokkaat saunatilat ja alueen kehittyminen jatkuu alkuvuodesta 2022

Loppukesästä Viihdekeskus täydentyy, kun Ideapark rakentaa lisäksi Pirkanmaan upeimmat saunatilat, jotka sisältävät muun muassa kolme poreallasta, saunatilat, ulkoterassin ja tasokkaan oleskelutilan, joka taipuu niin illanviettoon kuin kokous­käyttöönkin. Sauna­tiloja voidaan paketoida helposti Viihdekeskuksen muiden toimintojen kanssa ja ne ovat varattavissa myös erikseen.

Remontti jatkuu alkuvuodesta 2022 ja silloin palveluvalikoima täydentyy muun muassa elämyskeilaradalla. Tulevista toiminnoista tiedotetaan aikanaan erikseen. Kun kaikki alueet ovat valmiina, tulee Viihdekeskuksen koko olemaan yhteensä yli 10.000 m2.

”Nyt palvelutarjontamme täydentyy loistavaksi kokonaisuudeksi ja kaikille perheenjäsenille on erilaista elämys­toimintaa yhdessä muun muassa Ideaparkin tapahtumatarjonnan ja Bläk Boksin urheilutoiminnan kanssa”, hehkuttaa Koy Ideapark Ab:n toimitusjohtaja Visa Vainiola.