Tutustu syysloman digikatalogiin tästä

Aukioloajat:
Liikkeet avoinna vähintään klo 10-20
Ovet avoinna klo 8-21

Vastuullista kuluttamista

Etusivu | Info | Vastuullisuus | Vastuullista kuluttamista

Ympäristölle kestävämpiä ratkaisuja

Ideaparkin tärkeimmät vastuulliseen kuluttamiseen liittyvät asiat ovat materiaalien tehokas käyttö, kierrätys ja kaatopaikkajätteen vähentäminen. Ne kuuluvat osaksi meidän ja myös jokaisen Ideaparkissa operoivan liikkeen ja toimijan arkeen. Pyrimme siihen, että kaikki Ideaparkissa syntyvä jäte ohjataan hyötykäyttöön: joko energiatuotantoon tai jätemateriaalien uusiokäyttöön.

Lisäksi tarjoamme jokapäiväisessä toiminnassamme asiakkaillemme mahdollisuuksia vähentää kulutuksen ilmastovaikutuksia kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Konkreettisia tekojamme ovat muun muassa:

Markkinoimme vastuullisesti: viestimme asioista, kuten ne ovat. Emme johda harhaan, liioittele tai vääristele totuutta. Pyrimme inhimillisyyteen.

Liikkeiden jätteet kerätään jakeittain. Jätejakeet pääsevät hyötykäyttöön materiaaleina tai energiana.

Ideaparkin piha-alueelta löytyy liikkeitä varten lisäksi pienjätepiste, jonne voi omatoimisesti viedä pien­metallia, keräyspaperia ja -lasia. Isoja metallijätteitä voi viedä metallilavalle

Ideaparkin pihasta löytyy kotitalouksille tarkoitettu Rinki-ekopiste sekä Fidan ja Suomen Pelastusarmeijan vaatekeräyslaatikot.

Sisällä kauppakeskuksessa on Pirkanmaan Jätehuollon poistotekstiilien keräyspisteet ja Fida secondhandin vaatekeräyslaatikko.

Ideaparkin Prismalta löytyy Tomran SER-keräyspiste ja pullojen palautuspiste.

Monissa liikkeissä on myös erilaisia kierrätyspalveluita. Niihin voi tutustua tästä.

Ideaparkissa toimii myös Fida Secondhand -myymälä (suuri kotimainen hyväntekeväisyysmyymäläketju) ja Kultatukku (ostaa romukultaa sekä puhdistaa, huoltaa ja tarpeen vaatiessa hioo korut uuteen käyttöön).

Pyrimme käyttämään ekologisia tuotteita kiinteistön hoidossa ja kampanjamateriaaleissa. Esimerkiksi Tasauspäivien muovikassit ovat 60-prosenttisesti uusiomuovista valmistettuja ja Ideaparkin käyttämät ilmapallot on valmistettu luonnon kumista ja ne ovat biohajoavia.

Kaikki tapahtumiin liittyvä kalusto ja somisteet pyritään hankkimaan pitkään kestäviksi. Niistä pidetään hyvää huolta ja tuunataan elinkaaren pidentämiseksi.

Mahdollistamme kuluttajille paikallisten yksityisyrittäjien ja kotimaisten brändien tukemisen (mm. Lumo-puotiFinnLea ja Unikulma).

Kannustamme korjaamaan tuotteet silloin, kun se on mahdollista. Tiloissamme palvelee mm. suutari ja kelloseppä.

Järjestämme vastuulliseen kuluttamiseen liittyviä tapahtumia, esim. Nollapäästöpäivä (yhteistyökumppaneina mm. Lempäälän kunta, Lempäälän seurakunta, Lempäälän Lämpö Oy ja Lempäälän lukion Ilmastosoturit) ja Kestävän kehityksen päivä, joka on järjestetty yhdessä Tredun kanssa.