Ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena maksuttomat Lastenkulttuurilauantait PiiPoossa

Kulttuurikeskus PiiPoo, Ideapark Lempäälä ja Lempäälän kunta aloittavat yhdessä maksuttomien ja kaikille avoimien Lastenkulttuurilauantai -tapahtumien tuottamisen helmikuusta alkaen. On ainutlaatuista, että julkinen ja yksityinen toimija tekevät tämän kaltaista yhteistyötä kulttuurikeskuksen kanssa. “Me jaamme yhteisen ajatuksen siitä, että kulttuuri tosiaan kuuluu kaikille, ja sen tulee olla myös taloudellisesti saavutettavaa. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä, ja nyt ensimmäistä kertaa yhdistämme voimamme niin, että maksutonta lastenkulttuuritarjontaa toteutetaan säännöllisesti koko vuoden ajan”, iloitsee Kulttuurikeskus PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu.

Yhteistyösopimus kattaa koko vuoden, joten Lastenkulttuurilauantait järjestetään jokaisena lauantaina paitsi juhannuksena ja jouluna. Lisäksi kaikille avointa ja maksutonta kulttuuritoimintaa on koulujen lomien aikaan eli talvilomalla, kesälomalla, syyslomalla ja joululomalla. Tapahtumat järjestetään Kulttuurikeskus PiiPoon tiloissa Lempäälän Ideaparkissa. Tarjoamme kaikille saavutettavia kulttuuripalveluja ja hauskaa tekemistä. Tapahtumiin on maksuton sisäänpääsy kahden tunnin ajaksi. Lastenkulttuurilauantait alkavat 5.2.2022 ja PiiPoo on tapahtumapäivinä avoinna klo 11-16.

Lastenkulttuurilauantai -tapahtumien taidetyöpajojen teemat vaihtuvat kuukausittain. Helmikuussa ohjatuissa työpajoissa voi osallistua Iloväritykseen sekä Riimejä tai ei -sanataidepajaan. Taidepajojen toteutuksesta vastaavat PiiPoon ammattilaiset taidekasvattajat. Leikkitilat ovat myös avoimena vapaata leikkiä varten perheen pienimmille. Helmikuun loppupuolella PiiPoon tiloissa avautuu lisäksi toiminnallinen Kurkistus-näyttely. Kevään aikana on luvassa myös vierailuesityksiä.

Tarkempi Lastenkulttuurilauantaiden ohjelma: https://www.kulttuuripiipoo.fi/lastenkulttuurilauantait/

Vuonna 2006 perustettu Kulttuurikeskus Piipoo on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Lastenkulttuurikeskustoimintaa tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.