Lempäälän uimahalli-kylpylähanke etenee

Lempäälän uimahalli-kylpylähanke etenee – tavoitteena päästä uimaan vuonna 2023

Lempäälän kunta ja Ideapark ovat perustaneet yhteisen kiinteistöyhtiön Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahalli. Kiinteistöyhtiö on julkisena hankintana valinnut toimijan, joka hoitaa uimahallipalveluita käytännössä. Käytännön toimijaksi eli operaattoriksi on valittu Kuohun Uimavalvonta Oy. Nimensä mukaisesti yritys toimii myös Kangasalla uimahalli Kuohussa.

Uimahallihanke on nyt edennyt suunnitteluvaiheeseen, joka on käynnistetty yhteistyössä Kuohun Uimavalvonnan kanssa. Lempäälän kunta on myös tehnyt takauspäätöksen kiinteistöyhtiön 13,8 miljoonan euron lainalle. Tavoitteena on päästä uimaan vuonna 2023.

– Tämä on hieno askel, että toimija on nyt valittu ja päästään yhteisen suunnittelun alkuun. Uimaan pääsemistä joutuu vielä hieman odottamaan, mutta uskon että odotus palkitaan, kun tämä kokonaisuus valmistuu, iloitsee kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Ideaparkissa uimahallin tuloa odotetaan myöskin innokkaana.

– Tätä hanketta on työstetty Lempäälän kunnan kanssa kohta jo yli 10 vuotta, joten on hienoa, että hanke vihdoin ja viimein toteutuu. Kunnan uimahalli-kylpylä tukee Ideaparkin tulevaisuuden kehittämistä, jossa painopisteenä on kaupan lisäksi vapaa-aika, viihde ja elämykset. Suurin merkitys hankkeella lienee kuitenkin lähialueen asukkaille, jotka ovat toivoneet tätä jo todella pitkään, kertoo Ideaparkin hallituksen puheenjohtaja Tuomas Henttula.

Kuohun Uimavalvonnassa on kokemusta jo pitkältä ajalta uimahallitoiminnasta ja heille uuden uimahallin toiminnan pyörittäminen oli luonteva jatkumo. Virve Manninen ja Pasi Kolu Kuohun Uimavalvonnasta kertovat projektin olevan suunnittelun näkökulmasta heille kuitenkin ainutlaatuisen hieno.

– Meille osallistuminen tarjouskilpailuun Ideaparkin uimahalli-kylpylän osalta oli itsestäänselvyys. Onhan tämä aivan ainutlaatuinen tilaisuus saada olla mukana jo suunnitteluvaiheessa tämmöisessä hankkeessa. Haluamme tuoda projektiin kaiken kokemuksemme, osaamisemme sekä ideamme – joita muuten riittää. Haluamme, että paikasta tulee mahdollisimman monipuolinen ja kaikille asiakkaille viihtyisä paikka nauttia vesiliikunnasta kaikissa sen muodoissa.