Ideaparkin Bläk Boks on syrjinnästä vapaa alue

Bläk Boks on syrjinnästä vapaa alue!

Classic, Ideapark ja muut Bläk Boksissa operoivat toimijat ovat sitoutuneet mukaan Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan. Osana kampanjaa suomalaiset stadionit sekä urheilu- ja liikuntapaikat ovat julistautuneet syrjinnästä vapaiksi alueiksi.

Classicin liigajoukkueiden helmi- ja maaliskuun vastuullisuusteemana on ollut yhdenvertaisuus. Syrjinnästä vapaa alue -kampanja vahvistaa teeman konkreettisia tekoja. ”Bläk Boksin julistaminen syrjinnästä vapaaksi alueeksi on konkreettinen merkki siitä, että Bläk Boksiin ovat kaikki tervetulleita. Urheilutapahtumissa emme halua nähdä minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista. Ei ole väliä oletko liigapelaaja, juniori, valmentaja, tuomari tai katsoja. Classic Familyn arvoihin kuuluu, että kaikkia kunnioitetaan ja jos jotain loukkaavaa havaitsemme, niin siihen puututaan”, kertoo Nico Salo, Classicin miesten liigajoukkueen kapteeni.

Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja, jonka avulla organisaatiot ja työyhteisöt tuovat julki sitoutumisensa syrjimättömyyden periaatteeseen. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista. Kampanjassa on syrjinnästä vapaiksi alueiksi julistautunut jo 1000 organisaatiota eri puolilta Suomea.

Kampanjaa toteuttavat yhteistyössä oikeusministeriön kanssa Ihmisoikeusliitto, Nuorisoyhteistyö Allianssi, Seta, Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto Fimu ja Vammaisfoorumi.

Lue lisää: http://www.punainenkorttirasismille.fi/syrjinnasta-vapaa-alue-urheilu-ja-liikunta/

#syrjinnästävapaastadion #punainenkorttirasismille