Joulun piparkakkumaailman äänestyksen tulokset

Yksi Ideaparkin joulun vahvoista perinteistä on piparkakut Keskusaukiolla. Vuoden 2023 jouluna piparkakuista luotiin maailman seitsemän mannerta ja ne olivat esillä 1.12.2023-7.1.2024. Tredu Kangasalan elintarvikealan opiskelijat työstivät ryhmissä mantereet Aasia, Afrikka, Australia, Etelä-Amerikka, Etelämanner, Eurooppa ja Pohjois-Amerikka.

Yleisöllä oli mahdollisuus äänestää suosikkiaan. Ääniä annettiin kaikkiaan 6881 kpl. Äänestäjien kesken arvottiin Ideaparkin 100 € lahjakortti, jonka voitti Ritva Helsingistä. Sydämelliset onnittelut Ritvalle! Häneen on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti voiton lunastamiseen liittyen.

Eniten ääniä sai Eurooppa, joka keräsi 23 % kaikista äänistä. Kakkossijan vei Australia (18 %) ja kolmossijan Etelämanner (17 %). Voittajakokonaisuuden (Euroopan) suunnittelivat ja toteuttivat Pinja, Senja, Noora, Kalle, Natalia, Mariam, Jenny, Anni ja Valtteri. Heidät on palkittu niin ikään Ideapark-lahjakortein.

”Eurooppa koostui erilaisista monumenteista ja kulttuureista. Teoksemme olivat kolmesta tunnetusta maasta: Iso-Britanniasta Elisabetintorni, Stonehenge ja kaksikerroksinen bussi, Italiasta Colosseum ja gondoliveneet, Ranskasta tietenkin Eiffel-torni. Halusimme luoda omat näkemyksemme nähtävyyksistä eri tekniikoiden, tekstuurien ja ulottuvuuksien avulla. Monumenteilla on runsaasti ikäeroa, mutta niillä on tärkeä rooli osana Euroopan kulttuuria ja historiaa, jonka vuoksi esittelemme niitä työssämme”, opiskelijat kertoivat.