K-Citymarket avataan Ideaparkiin alkukesästä 2025

Lempäälän Ideaparkin päivittäistavaratarjonta tuplaantuu, kun Kesko avaa sinne uuden K-Citymarketin. Myös muut arjen toiminnot kasvattavat rooliaan, kun kevään 2024 aikana Ideaparkissa avautuvat Telia kauppa, Lempäälän kunnan nuorisotila ja Tampereen Seudun Osuuspankin konttori.

Koy Ideapark Ab ja Kesko allekirjoittivat tammikuussa sopimuksen noin 7000-neliömetrisen K-Citymarketin rakentamisesta Ideaparkin eteläpäätyyn tulevaan laajennusosaan. Myymälässä tulee olemaan niin elintarvikkeita kuin käyttötavaraakin. Uuden K-Citymarketin rakentaminen alkaa tänä kesänä ja sen tavoitellaan avautuvan alkukesästä 2025.

”Olemme iloisia, kun voimme laajentaa K-Citymarket-verkostoamme kehittyvässä ja vilkkaiden liikenneyhteyksien varrella sijaitsevassa Lempäälässä. Ideapark on kehittänyt toimintaansa määrä­tietoisesti ja asiakkaat sekä Pirkanmaalta että laajemminkin ovat löytäneet sen. Lempäälän Ideapark on myös yksi Suomen merkittävimpiä matkailukohteita. Sijainti sopii hyvin K-Citymarket-verkostomme kehittymiseen. Uskomme, että uusi hypermarket osaltaan lisää koko kauppa­keskuksen vetovoimaa”, K-ryhmän aluejohtaja Jari Alanen kertoo.

”Ideaparkin suunnitelmissa on ollut jo pitkään matkailuun liittyvien toimenpiteiden lisäksi päivittäis­tavaratarjonnan kasvattaminen. Se on yksi asiakkaidemme suurimmista toiveista, ja olemme viimein löytäneet siihen ratkaisun”, iloitsee Koy Ideapark Ab:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Henttula. ”Olemme tämän jälkeen koko Sisä-Suomen ainoa kauppakeskus, jolla on sekä S-ryhmän Prisma että K-ryhmän Citymarket”, hän jatkaa.

Matkailuun liittyvistä toimenpiteistä voidaan nostaa esiin tietysti syksyllä 2024 avautuva uimahalli-kylpylä, joka toteutetaan yhdessä Lempäälän kunnan kanssa. ”Myös hotellin suunnittelu on erittäin pitkällä, ja tavoitteenamme on, että Ideaparkin pohjoispäätyyn avautuu hotelli vuoden 2026 alkupuoliskolla. Samana vuonna Lempäälässä järjestetään myös Asuntomessut — vain kiven­heiton päässä Ideaparkista”, visioi Koy Ideapark Ab:n toimitusjohtaja Visa Vainiola hieman pidemmälle.

Ideaparkin arkiasiointiin liittyvät palvelut täydentyvät jo ennen K-Citymarketin avautumista, kun helmikuussa kauppakeskuksen kakkoskerrokseen avautuu Lempäälän kunnan nuorisotila. Sen toimintaa ja sisustusta on suunniteltu yhdessä paikallisten nuorten kanssa. Maaliskuussa puolestaan avataan Telia kauppa. Toukokuussa kakkoskerrokseen avataan yli 20 henkilöä työllistävä Tampereen Seudun Osuuspankin konttori. Se tulee palvelemaan ajanvarauksella ja siellä ei ole kassapalveluita. Uusien avauksien myötä kauppakeskuksen kaikki liiketilat ovat vuokrattuna.