SRV on valittu uimahalli-kylpylän rakentajaksi

(Lempäälän kunnan tiedote 12.1.2023)

Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahalli on valinnut SRV:n toteuttamaan Lempäälän uimahalli-kylpylän rakennushankkeen kauppakeskus Ideaparkin luolastoon. Rakennustyöt aloitetaan maaliskuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua heinäkuussa 2024. Uimahalli-kylpylä toteutetaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeena.

”Rakentajan näkökulmasta kyseessä on ainutlaatuinen hanke. Maan alle rakentaminen tuo hankkeeseen omat haasteensa esimerkiksi olosuhteiden ja turvallisuuden näkökulmasta”, toteaa SRV:n Alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi.

”Olemme iloisia, että saamme tähän upeaan hankkeeseen vahvan kumppanin. Toimivan kauppakeskuksen alle, yli 30 metrin syvyyteen kallion sisään, tehtävä uimahalli-kylpylä kokonaisuus on suunnittelultaan ja toteutukseltaan aivan poikkeuksellinen ja se asettaa kaikille hankkeeseen osallistuville korkean vaatimustason. Lähdemmekin luottavaisesti SRV:n kanssa yhdessä toteuttamaan tätä upeaa hanketta”, kertoo uimahalliyhtiön toimitusjohtaja Lari Laakso.

”Kuntalaiset ovat toivoneet Lempäälään uimahallia jo vuosikymmeniä, ja nyt meillä on ilo viimein päästä rakennusvaiheeseen. Uimahalli-kylpylästä tulee koko perheen rentoutumiseen ja kuntoilijoiden tarpeisiin suunniteltu elämyksellinen kohde, joka palvelee käyttäjiä myös muualta Suomesta”, kertoo uimahalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jocka Träskbäck.

Huomio energiatehokkuuteen

Rakentamisen ratkaisuissa tähdätään mahdollisimman pieneen energiankulutukseen. Valmistuttuaan uimahalli-kylpylä liitetään Lempäälän kuntakonserniin kuuluvan Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-energiajärjestelmään kaukolämmön osalta.

LEMENE:ssä energia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kaasumoottoreilla ja polttokennoilla. Lisäksi suunnitteluratkaisuissa varaudutaan, että uimahalli voidaan liittää myös sähkön osalta LEMENE-energiayhteisöön, mikäli lainsäädäntö mahdollistaa tulevaisuudessa energiayhteisöt. Energiajärjestelmän lämpövirtoja hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös rakentamisen aikana.

Faktaa:

  • Uimahalli-kylpylän pinta-ala on noin 5700 bruttoneliömetriä.
  • Tavoitellaan 200 000–250 000 kävijää vuodessa.
  • Sisäänkäynti sijoittuu kauppakeskuksen pohjoispäähän.
  • Pääallas on 25 metriä pitkä, jossa 6 rataa.
  • Lisäksi halliin rakennetaan monitoimiallas ja kahluuallas sekä erilliset altaat vesijuoksuun ja uimaopetukseen, pore- ja hieronta-allas, kylmäallas ja saunat. Tiloihin tulee myös vesiliukumäki.
  • Lipunmyynnin yhteyteen valmistuu kahvila ja aulatilat.