Testiralli järjestetään Pirkanmaalla jälleen heinäkuussa ja Ideapark toimii kisakeskuksena

PR-Racing järjestää HYAcenter Rallin perjantaista lauantaihin 26.–27.7.2024. Kyseessä on WRC-testiralli, jonka erikoiskokeet ajetaan Tampereen ympäristössä ja kisakeskuksena toimii Lempäälän Ideapark. Ralliin odotetaan huippukuskeja niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

PR-Racing ja Lempäälän Ideapark allekirjoittivat perjantaina yhteistyösopimuksen, jonka myötä PR-Racing tuo heinäkuussa järjestämänsä WRC-testirallin lähtö- ja maalipaikan sekä keskitetyn huoltoalueen Ideaparkiin. Rallin erikoiskokeet ajetaan Tampereen ympäristössä.

”Ajankohdaksi valikoitui viikonloppu, joka sijoittuu Latvian ja Suomen MM-rallien väliin, joten saamme erittäin todennäköisesti mukaan huippukuskeja ja kansainvälistä väriä”, taustoittaa PR-Racingin tiedottaja Jarno Saari. ”Ralliemme reitit ovat saaneet aina kiitosta, eikä tulevan kesänkään rallin erikoiskokeisiin tarvitse pettyä. Noin 90 EK-kilometrin reitti kulkee Tampereen ympäristössä. Mukana on paljon osuuksia, joita on aikoinaan käytetty Suomen MM-rallissa”, hän jatkaa.

Ralli tulee näkymään Ideaparkin tapahtumissa kesän aikana. LEGO Parkin ohessa tullaan esimerkiksi järjestämään kesäarvonta, jonka yhtenä palkintona on VIP-paketti Suomen MM-osakilpailuun, Secto Ralliin. Keskusaukiolla on mahdollisuus muun muassa testata rallisimulaattoria muutamina päivinä kesän aikana. Ralliviikolla Keskusaukiolla nähdään useita eri ralliautoja ja alan toimijoita esittelemässä toimintaansa. Lisäksi Ideaparkissa järjestetään lehdistötilaisuus kuskien kera ja tuodaan erityisesti esille myös naiskuljettajia ja -karttureita.

”Suomalaiset ovat rallikansaa. Hienoa, että me yhdessä PR-Racingin kanssa voimme tuoda sen lähelle suurta yleisöä. Nyt ei järjestetä vain rallia keskellä ei mitään, vaan kuka vain voi tulla tutustumaan rallin maailmaan helposti. Ideaparkissa järjestetään monipuolisesti teeman mukaista ohjelmaa pitkin kesää ja kaikkiin niihin on vapaa pääsy”, iloitsee Koy Ideapark Ab:n toimitusjohtaja Visa Vainiola. ”Rallin palkintojen jako tapahtuu Bläk Boksissa, joka osoittaa tällöin taipuvansa erinomaisesti tällaisiinkin tapahtumiin kaikkine erikoistehosteineen. Parhaillaanhan siellä jännitetään miesten F-liigan finaaleja”, hän lisää.

 

Kuvassa (vasen) PR-Racingin hallituksen puheenjohtaja Erkki Tiainen ja Lempäälän Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola kättelevät yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Bläk Boksin Klubilla. Toisessa kuvassa rallin työryhmä iloitsemassa tehdystä yhteistyösopimuksesta.