Uimahalli-kylpylän peruskivi muurattiin Ideaparkin alla luolastossa

Uimahalli-kylpylän peruskivi muurattiin maanantaina 27.3.2023 Ideaparkin alla sijaitsevassa luolastossa. Muurauksessa puhuivat yrittäjä ja yksi Ideaparkin kolmesta perustajaosakkaasta Toni Virkkunen, uimahalli-kylpylän toimitusjohtaja Lari Laakso ja SRV:n Alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi. Lisäksi Hakkarin koulun 7-luokkalainen Oula Nokelainen luki tilaisuudessa ääneen peruskiven aikakapseliin talletettavan koululaisen unelmakirjoituksen.

Muuraustilaisuudessa peruskiven aikakapseliin talletettiin tuleville sukupolville muistoksi myös päivän sanomalehdet, puhujien puheet, voimassa olevat Suomen kolikot sekä Lempäälän kunnan päiväkotilapsen piirtämä piirros ja koululaisen unelmakirjoitus uimahalli-kylpylästä.

”Peruskiven muuraus on konkreettinen osoitus kuntalaisten keskuudessa pitkään odotetun hankkeen käynnistymisestä. Toimivan kauppakeskuksen alle rakennettava uimahalli-kylpyläkokonaisuus on suunnittelultaan ja toteutukseltaan aivan poikkeuksellinen, ja se asettaa kaikille hankkeeseen osallistuville korkean vaatimustason. Olemme iloisia, että pääsemme edistämään tätä upeaa hanketta yhdessä SRV:n kanssa”, kertoo uimahalliyhtiön toimitusjohtaja Lari Laakso.

”Tällä hetkellä työmaalla tehdään maanrakennus- ja perustustöitä noin 15 henkilön voimin. Rakentajan näkökulmasta kyseessä on ainutlaatuinen hanke. Työmaa sijaitsee väestönsuojassa noin 30 metriä maan pinnan alapuolella. Logistisesti paikka on haastava, sillä kaikki materiaali- ja henkilöliikenne maan alle kulkee alle kolme metriä korkeasta aukosta”, kertoo SRV:n projektipäällikkö Mika Majaniemi.

Faktaa:

  • Hankkeessa kauppakeskus Ideaparkin alla sijaitsevaan luolastoon Lempäälän Marjamäkeen rakennetaan uimahalli-kylpylä, jonka laajuus on noin 5800 bruttoneliömetriä.
  • Rakennustöiden on määrä valmistua 2024.
  • Uimahalli-kylpylä toteutetaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeena, ja halliin tavoitellaan 200 000–250 000 kävijää vuodessa.
  • Sisäänkäynti sijoittuu kauppakeskuksen pohjoispäähän.
  • Rakentamisen ratkaisuissa tähdätään mahdollisimman pieneen energiankulutukseen. Valmistuttuaan uimahalli liitetään Lempäälän kuntakonserniin kuuluvan Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-energiajärjestelmään kaukolämmön osalta. Lemenessä energia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kaasumoottoreilla ja polttokennoilla.