Vuoden 2026 Asuntomessut järjestetään Lempäälässä

Lehdistötiedote 8.9.2022

Asuntomessualue vuonna 2026 Lempäälässä: Moderni kompromissi keskusta-asumisen ja maaseudun väliltä

 

Lempäälässä vuonna 2026 järjestettävät Asuntomessut tulevat olemaan sekoitus aktiivista asumista ja maaseudun rauhaa. Tiivis ja kaupunkimainen asuminen yhdistyy pienen paikkakunnan elämisen helppouteen, kun liikenneyhteydet ovat erimaiset ja palvelut lähellä.

 

Ilmastopositiivisuus näkyy rakentamisessa
Messuhankkeessa pyritään nostamaan muun muassa ilmastopositiivisuutta, yhteisöllisyyttä ja elämyksellisyyttä. Tänä syksynä alueelle sekä tehdään pieniä asemakaavamuutoksia että suunnitellaan infraa. Ensi vuonna alkaa infran rakentaminen ja tonttien kilpailuttaminen sekä rakentajien valinta.

”Ilmastopositiivisuus näkyy alueella jo nyt asemakaavamääräyksissä, joissa ohjataan puurakentamiseen. Muut ilmastopositiiviset ratkaisut suunnitellaan messuhankkeen edetessä”, kertoo Asuntomessut Lempäälässä -tapahtuman projektipäällikköPekka Seppänen.

Uudenlaisia elämyksiä Asuntomessuilla
Saikan Asuntomessualue sijaitsee aivan Ideaparkin vieressä, joka tarjoaa mm. monipuoliset vapaa-ajanpalvelut alueelle muuttaville. Ideapark antaa myös näkyvän paikan uusien oheistapahtumien järjestämiselle. ”Millaisia ja mitä kaikkea nämä oheistapahtumat ovat, sitä emme vielä tiedä. Näidenkin suunnittelu alkaa”, kertoo Seppänen.

Alueen koulu ympärivuorokautiseen käyttöön
Alueelle rakennetaan jo messuaikana alakoulu, josta toivotaan ns. alueen yhteisöllistä keskipistettä. Alakoulun tiloja, kuten saleja ja luokkia, voidaan käyttää monipuolisesti kouluajan ulkopuolella. ”Toivomme, että koulun tilat olisivat luonnollinen jatkumo omalle kodille ja ihmiset voivat kokoontua sinne viettämään aikaa yhdessä”, tiivistää Seppänen.

Alueen faktaa:
Alueen pinta-ala noin 12 hehtaaria.
Rakennusoikeutta yhteensä noin 27 000 kem².
Asukasluku noin 350 asukasta.
Asuntoja noin 160 kpl.

  • Omakotitontit 22–24 kpl
  • Rivi- ja paritalotontit 3 kpl
  • Kaupunkipientalotontit 9 kpl
  • Kerrostalotontit 4 kpl
  • Koulu ja päiväkotitontit 1 kpl