Jättimäinen Omni Karhu

Jättimäinen Omni Karhu asustelee Ideaparkin kakkoskerroksessa!

 

Omni Karhu rakastaa lapsia ja kaikkia lapsenmielisiä. Hänet on luonut Marjaana Nyström Turussa vuonna 1999.

Omni mainitaan Guinnessin ennätysten kirjassa, sillä hänellä on ollut hallussaan maailman suurimman nallen titteli. Pituus tassunpohjista päähän on lähes 8 m ja istuessaan Omni on lähes 5 m korkea. Painoa on noin 800 kg.

Omni Karhu muutti Ideaparkiin alun perin Kulttuurikeskus PiiPoohon ja siirtyi sieltä Ideaparkin kakkoskerrokseen. Kesällä 2021 hän muutti Netraudan viereen Keskusaukion kulmalle. Hän on vieraillut alkuvuosinaan myös Disney Worldissa Floridassa.

Omni Karhun taustaksi on koottu kokoelma jos jonkinmoisia pehmoleluja. Ideaparkiin ne päätyivät jääkiekkoseura Tapparan kautta. Joukkue järjesti yhdessä Ilveksen kanssa paikallisottelussa Sylva Ry:n keräyksen ja Tapparan tehdessä maaleja yleisö sai heittää jäälle pehmolelujaan. Pehmot oli tarkoitus luovuttaa hyväntekeväisyyteen. Niitä saatiin kuitenkin niin paljon, etteivät hyväntekeväisyysjärjestöt pystyneet ottamaan kaikkia vastaan. Näin niitä päätyi lopulta myös Ideaparkiin, ja nyt ne ilahduttavat yhdessä Omnin kanssa kaikkia Ideaparkin vieraita.

Tervetuloa tervehtimään!