Mika Levälammen Art of Cocktail Finnfoto Galleriaan

Mika Levälammen Art of Cocktail -valokuvanäyttely on esillä Ideaparkin Finnfoto Galleriassa 8.4.-31.5.2024.

Ennen valokuvaajaksi ryhtymistä Mika Levälampi työskenteli useita vuosia baarimestarina ja alan kouluttajana. Hyvin varhaisessa vaiheessa hän kehitti intohimon cocktailien kauneuteen ja niiden valmistuksen taiteeseen. Myös sen tekninen ja sosiaalinen puoli on aina ollut hänelle tärkeää, mikä on muiden saavutusten ohella johtanut useisiin kansallisiin Showbaarimestari-voittoihin.

Valokuvaajana Mika Levälampi on opiskellut kauniiden cocktailien todellisen luonteen ja sielun vangitsemista jo vuosia. Cocktail on paljon enemmän kuin pelkkä juoma; monissa tapauksissa baarimestari on valjastanut vuosien kokemuksen ja tietämyksen juoman suunnitteluun ja jalostamiseen. Levälammen taitona on pystyä vangitsemaan tuon mestariteoksen olemus yhteen kuvaan, joka usein kuvataan paikan päällä suljetussa baarissa tai ravintolassa.

Monissa tapauksissa Levälampi valmistaa itse kuvaamansa juomat. Tämä tarkoittaa, että hänen on ylläpidettävä taitojaan ja hänellä on myös oltava kaikki tarvittavat laitteet ja varusteet käytettävissään, jotta hän voi tehdä upeita juomia aina, kun sitä tarvitaan kuvaan.

Mixologia on termi, jolla viitataan juomien sekoittamisen taitoon. Sitä käytetään yleensä kuvaamaan cocktailien sekoittamisen syvällistä tutkimusta erityistekniikoilla. Mixologi keskittyy usein erityisesti cocktailien valmistamiseen, uusien reseptien luomiseen ja vähemmän tunnettujen väkevien alkoholijuomien ja mikserien kokeilemiseen.

   

***

Finnfoto Galleria sijaitsee Ideaparkin Keskusaukion laidalla. Sinne on vapaa pääsy ja se on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti.